News

Hobby-urile tale pot face diferența

15 Feb 2017

În timp ce educaÈ›ia È™i abilitățile sunt aspecte esenÈ›iale ale CV-ului tău, hobby-urile tale pot să fie acel lucru important care face diferenÈ›a si te ajută să obÈ›ii job-ul pe care îl doreÈ™ti.
Când eÈ™ti în căutarea unui job in IT, poÈ›i să te concentrezi asupra abilităților È™i calificărilor È™i să uiÈ›i alte aspecte importante ale experienÈ›ei tale cum sunt hobby-urile.
Știi că ceea ce faci în timpul liber te poate ajută să obÈ›ii un job?
Ca È™i profesionist în IT multe din interesele tale pot fi legate de asemenea de tehnologie, dar È™i hobby-urile care nu au nicio legătură cu domeniul IT îÈ›i pot aduce beneficii majore în găsirea unui loc de muncă.
Iată câteva motive de ce e bine să investeÈ™ti în timpul tău liber ca să-ti impresionezi viitorul angajator: 

1. Dezvoltă-È›i abilitățile, demonstrează-È›i pasiunea. 

Dacă câÈ™tigi experiență doar de la training-urile organizate de firma unde lucrezi, vei avea probabil aceleaÈ™i abilități ca oricine altcineva. Ca să te diferenÈ›iezi de alÈ›i candidaÈ›i poÈ›i să-È›i foloseÈ™ti hobby-urile, cultivându-È›i astfel abilități unice È™i valoroase.
Dacă îÈ›i place să asamblezi computere în timpul liber, cunoÈ™tintele pe care le dobândeÈ™ti pot demonstra ca poÈ›i fi foarte util atunci când viitorul tău angajator va avea nevoie să soluÈ›ioneze o problemă de hardware.
Hobby-urile tale arată pasiunea pe care o ai pentru un anumit domeniu, arătând angajatorilor că eÈ™ti dedicat în ceea ce faci.

2. ÎmbunătășeÈ™te-È›i performanÈ›a. 

Este interesant că hobby-urile pot influența performanța ta la locul de muncă.
Oamenilor care fac o activitate regulată ce presupune o atenÈ›ie foarte mare la detalii le creÈ™te funcÈ›ia cognitivă. Acest lucru este foarte valoros atunci când este necesar să foloseÈ™ti coduri. 

3. Atinge-È›i obiectivele. 

A fi de succes în activitatea hobby-ului tau, cum ar fi câÈ™tigarea unui trofeu la tenis sau a unui premiu la un spectacol, poate fi relevant în stabilirea È™i realizarea obiectivelor.
Fiecare companie doreÈ™te ca angajaÈ›ii săi să fie motivaÈ›i, iar faptul că eÈ™ti ambiÈ›ios în timpul liber spune că vei fi la fel È™i la locul de muncă.
Data viitoare când îÈ›i vei scrie CV-ul pentru un job în IT, nu uita să îÈ›i scrii È™i hobby-urile pe care le vei folosi în avantajul tău.